Yaşam

Son Yılların En Büyük Gişe Savaşı: Barbie Önizlemelerde Oppenheimer’ı İkiye Katladı!

Sinemaseverlerin uzun zamandır beklediği gün geldi çattı. Yılın en çok beklenen filmlerinden biri oppenheimerVe Barbie bugün serbest bırakıldı. Tahmin edeceğiniz üzere Christopher Nolan ve Greta Gerwig imzalı iki yapım çıkar çıkmaz büyük ilgi gördü.

Sinemaseverlerin “Barbenheimer” olarak da adlandırdığı sinemaların vizyona girmesinin ardından ilk sayıları gelmeye başladı. Son yılların en büyük gişe savaşında önizlemeler için gişe gelirleri sürpriz olmadı. ilerideaçıklığa kavuşmuş.

Barbie 22.3 milyon dolarla, Oppenheimer ise 10.5 milyon dolarla açıldı.

Warner Bros. sineması Oppenheimer sadece ABD’yi kapsayan bilgilere göre önizlemelerde 10.5 milyon dolar kazanmak. Öte yandan Universal’ın sineması Barbie ise, 22,3 milyon dolar Rakibinin gelirinin iki katından fazlasını kazandı. önizlemeniz perşembe gösterimleriEkleyelim. Yani bugün değil.

Bu rakamların şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz. Barbie için inanılmaz bir pazarlama kampanyası vardı. Ücretsiz kalabilen barbie house gibi filmlere özel konsollar, saldırılar bunlardan sadece birkaçı. Öte yandan Barbie, ABD’deki Oppenheimer’dan. 600 sinemada dahagösterimi de bu sayıları etkiler.

Filmlerden önceki tahminlerde de benzer bir durum söz konusuydu. Barbie’nin ilk hafta sonu 100 milyon doları geçebilir. öngörülmüştü. Hatta reklam kampanyası sayesinde açılışın 140 milyon doları geçebileceği söylendi.

Bu sayı Oppenheimer tarafında ise 50 milyon dolardı . Elbette bu gelirler, Oppenheimer’ın kötü bir açılış yaptığı anlamına gelmiyor. Sinema, daha şimdiden ön gösterimlerinde John Wick 4, Fast X, Indiana Jones gibi bu yılın önemli sinemalarını geride bırakmayı başardı. Yani hem Barbie’nin hem de Oppenheimer’ın çok başarılı olabileceğini ve insanları sinemalara geri getirebileceğini söylemek mümkün. Türkiye’de de her iki sinemaya da büyük bir ilgi var.

Yönetmen koltuğunda Christopher Nolan’ın oturduğu yıldızlarla dolu Oppenheimer, atom bombasının babası Robert Oppenheimer’ı (Cillian Murphy) merkezine alıyor. Greta Gerwig imzalı, Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolde yer aldığı Barbie, ikonik bebek Barbie’yi beyaz perdeye taşıyarak varoluşsal bir krizin içine sokuyor.

Barbie tanıtım videosu

Oppenheimer fragmanı

Barbie ve Oppenheimer’a gelen yansımalar için:

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu