Haber

Tarihi Şire Pazarı depremde yıkılınca enkaz altında tonlarca kayısı kaldı.

MALATYA’da kayısı ticaretinin yapıldığı tarihi Şire Pazarı ve çevresindeki dükkanlar depremde yıkıldı. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, yaklaşık 250 dükkanın yıkıldığını ve tonlarca kayısının enkaz altında kaldığını söyledi.

Malatya’nın meşhur kayısının satıldığı Şire Pazarı depremde tamamen yıkıldı. Esnafın tonlarca kayısısı enkaz altında kaldı. Polis, pazarın etrafına güvenlik bandı çekti ve enkaza girişleri yasakladı. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Perakende sektörünün hizmetine sunulan kayısıları paketleyip Türkiye’nin dört bir yanına göndererek vatandaşlarımızın damaklarını tatlandırıyoruz. Yurt dışından gelen misafirlerimiz de bu bölgelerden alışveriş yapıyor. depremde enkaza döndü.Burada toplam 250 kayısı ticareti yapılıyor.Yaptığımız alan yıkıldı, enkaza döndü.Burada moloz çalışmasının başlamasını bekliyoruz.Bu yapının altında tarım çalışmaları var. Buradaki işyerlerinin altında hem kayısı hem de kayısı ve kuruyemiş yan ürünleri işleniyor. Bu bir tarım işi olduğu için dönüştürülmesi mümkün değil. Önemli bir atık konusu var. Özellikle Malatya’da orta ve küçük esnaf ile hizmet sektörünün görüldüğü alanlar büyük zarar gördü. Depremde binlerce işyeri hasar gördü. İnşallah onların iyileşmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

Malatya’nın kuru kayısıda dünya başkenti olduğunu söyleyen Özcan, “Bu şehirde ürettiğimiz 100 bin tonun üzerinde kuru kayısıyı dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Yılda ortalama 500 milyon dolar ihracat yapıyoruz. dünyada 110 ülkeye ihracat.Hizmet verdiği alanlara hızla adapte edilmesi gerekiyor.Bu alanlarda da hizmet verecek işçilerin barınma sorunlarının çözülmesi gerekiyor.Buraları tekrar hayata döndürecek ekonomik çark kayısı. Burada hızlıca bir düzleştirme yapmamız gerekiyor.Kayısı sadece Malatya’yı değil bölge ve ülkenin genel ihracatını da etkiliyor.İlgi çekici bir çalışma.Malatya benim için çok kıymetli bir il.Kayısı da bunun için çok değerli.İhracatçılarımız artık kapılarını açtılar. fabrikaları ve işletmeleri, insan emeğini transfer ederek ihracata başladılar.Şu anda insanların barınma ve gıda ihtiyacı sürdürülebilir yaşam olarak bahsettiğimiz tüm etkenleri ortaya çıkararak onları ihracata hazır hale getirebilmek fabrikalarda althy formu. Malatya kısa sürede ayağa kalkacaktır. İhracatta, ekonomide, kayısıda tarihe not düşülecek” dedi.

– Malatyahaberbiga.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu